Порошенко в Миколаєві відставив голову ОДА й вимагає звільнень прокурора та поліціянта

 

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту до Миколаєва заявив, що голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков написав заяву про відставку.

“Корупціонери будуть сидіти у в’язниці. І не лише корупціонери, а й ті, хто або дозволяють, або не реагують на факти корупції. Має бути не лише кримінальна, але і політична відповідальність”, – цитує Порошенка його прес-служба.

Президент також звернувся до генпрокурора з вимогою звільнити прокурора Миколаївської області за бездіяльність в частині боротьби з корупцією та до міністра внутрішніх справ і керівника Національної поліції – звільнити голову обласної поліції.

При цьому глава держави підкреслив, що в Миколаєві “немає ніякого корупційного скандалу, а є ефективні дії нового генерального прокурора, який рішуче вскриває факти корупції, та Служби безпеки України, на основі оперативних матеріалів якої були затримані корупціонери-високопосадовці”.

Як відомо, Меріков очолював Миколаївську ОДА з липня 2014 року.

4 червня ц.р. Військова прокуратура Південного регіону України повідомила про затримання чотирьох посадовців – заступника голови райдержадміністрації, помічника голови облради та першого заступника голови Миколаївської ОДА під час отримання хабарів на суму 90 тисяч доларів США.
Згодом співробітники СБУ та прокуратури провели обшуки на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи. У результаті обшуків виявилося, що заступник голови Миколаївської ОДА, Герой України Микола Романчук вдома зберігав валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, де зберігалися сейфи з золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом, столовим сріблом. “У сейфах також зберігалася «чорна бухгалтерія», яка доводить проведення корупційних оборудок», – повідомляли в СБ України.

8 червня суд обрав Романчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у сумі 5,5 млн. грн. Романчук себе винним не визнає і заявляє, що заробив ці статки, працюючи керівником підприємства.

Читайте також:
Селяни на Миколаївщині заблокували трасу, вимагаючи повернути їм землі,
виділені учасникам АТО

Миколаївські “менти” вивчили шпаргалки для переатестації. Але все одно насмішили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна