За рік роботи оновлена ВРЮ доклалася до звільнення майже тисячі суддів. ІНФОГРАФІКА

 

Протягом року роботи в оновленому форматі Вища рада юстиції внесла подання про звільнення майже тисячі суддів, з них третину – за дискредитуючими обставинами. Про це розповів голова ВРЮ Ігор Бенедисюк на прес-конференції, присвяченій підсумкам року діяльності нового складу Ради, яка 9 червня 2015 року провела перше засідання у складі, сформованому відповідно до Закону України “Про забезпечення права на справедливий суд”.

За цей період на розгляд Вищої радою юстиції надійшло 8800 звернень і скарг громадян, народних депутатів, установ, організацій. Розглянуто та опрацьовано – близько 6000 звернень, інформує прес-служба Ради.

“За рік роботи ВРЮ було прийнято рішення про внесення подань про звільнення майже тисячі суддів. Якщо порівняти із попередніми роками – це безпрецедентні цифри”, – заявив Ігор Бенедисюк.

Зокрема, щодо 338 суддів Вища рада юстиції внесла подання про звільнення за особливих – дискредитуючих – обставин (порушення суддею присяги, порушення вимог щодо несумісності та набрання законної сили обвинувальним вироком щодо судді).

Щодо 599 суддів внесено подання про звільнення за загальними обставинами (за власним бажанням судді, у відставку, за станом здоров’я, у зв’язку із закінченням строку повноважень та у зв’язку із досягненням суддею 65 років).

Інфографіка: відділ взаємодії зі ЗМІ ВРЮ

Інфографіка: відділ взаємодії зі ЗМІ ВРЮ

Ігор Бенедисюк наголосив, що Вища рада юстиції у своїй роботі керувалася завданням відновлення довіри до судової системи, демонструючи прозору, відкриту роботу судової влади з очищення судового корпусу.

“Ще одне завдання – ми мали сформувати у суддів впевненість у тому, що вони підзвітні і мусять відповідати перед суспільством за те рішення, яке прийняли”, – сказав голова ВРЮ.

Як відомо, загалом в Україні майже 8 тисяч суддів.

Читайте також:
Адвокат Майдану Маселко: Судову реформу треба ухвалювати

“Провальний старт реформи”. Адвокат Майдану застерігає ВР від призначення суддів “пачкою”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна