Парубій заявив, що Україна буде членом НАТО й чекає летальної зброї

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що без тиску міжнародної спільноти Росію зупинити неможливо. Про це він заявив сьогодні, 14 червня, під час засідання Міжпарламентської ради Україна–НАТО в Києві.

“У рамках політичного діалогу України з НАТО нам слід зосередитися на стратегії відновлення територіальної цілісності України. Україна виконує Мінські угоди, незважаючи на те, що інша сторона продовжує щоденно порушувати свої зобов’язання. Тому для нас дуже важливо застосовувати міжнародні інструменти для підтримки дипломатичного шляху”, – сказав Парубій.

“Ми розраховуємо на політичну і фінансову підтримку, посилення економічних санкцій щодо агресора й інші види допомоги, зокрема постачання нашій державі зброї, летальної зброї”, – додав голова Верховної Ради.

Він також наголосив, що питання повернення Криму не має відходити на другий план.

За словами Парубія, у цих складних умовах “для на вкрай важливо, що з самого початку російської агресії проти нашої держави Парламентська асамблея НАТО послідовно засвідчує свою підтримку територіальної цілісності України, її незалежності, суверенітету та прагнення йти шляхом демократичних реформ».

“Засудження агресивної політики Росії, незаконної анексії Криму, заклики до більш жорстких санкцій збоку ЄС та НАТО є для нас важливими сигналами у виступах парламентарів Альянсу, ухвалених Асамблеєю документів”, – сказав голова парламенту.

Андрій Парубій наголосив, що обраний курс євроатлантичної інтеграції сприяє утвердженню в Україні демократичних цінностей, є важливим інструментом підтримки реформ у секторі безпеки та оборони України і забезпечує спільну протидію сучасним безпековим викликам і погрозам”.

Голова ВР наголосив, що за час російської агресії значно виросла громадська підтримка курсу на членства України в НАТО.
“За даними різними соціологічних опитувань, сьогодні майже половина українців підтримує вступ України в НАТО”, – заявив Парубій. На його думку, це фундаментальні зміни, які відбулися в свідомості українців за останні роки.

“Ми виходимо з того і ми стоїмо на тому, що чинним є рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року про те, що Україна стане членом НАТО. Ми переконані, що це рішення буде реалізоване. Нехай з часом, але, без сумніву, Україна стане членом НАТО”, – цитує Андрія Парубія прес-служба ВР.

Читайте також:
Литовсько-польсько-українська бригада розпочала вишкіл в рамках навчань НАТО “Анаконда-2016”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна