Свідок у справі “діамантових прокурорів” розповів про схему передачу хабара $200 тис.

 

У суді в справі “діамантових прокурорів” свідок розповів про схему передачі хабара у $200 тисяч. Хабар у сумі 200 тисяч доларів передавався в Генпрокуратуру трьома частинами з метою припинення незаконних перевірок підприємства “Чистий грунт” та ТОВ “Гідроекоресурс”.

Як передає УНІАН, про це сьогодні, 13 червня, в ході засідання в Голосіївському райсуді Києва у справі за обвинуваченням в хабарництві колишнього заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця повідомив один з інвесторів ТОВ “Гідроекоресурс” на прізвище Баранович.

“У квітні 2015 року ми зрозуміли, що всі юридичні засоби для захисту підприємства вичерпані, оскільки перевірки не припинялися, а прокуратура на скарги не реагувала, тому почали шукати варіанти вирішення проблеми”, – сказав він.

За словами Барановича, на зборах засновників підприємства пролунала пропозиція звернутися до Генеральної прокуратури, щоб вирішити питання, оскільки в ній в одного із партнерів є знайомі.

Свідок зазначив, що з часом керівництву підприємства була названа сума “для вирішення питання” – 200 тисяч доларів.

Баранович зазначив, що виплата проходила в три етапи. На першому етапі було сплачено 50 тисяч доларів для розблокування і зняття охорони з об’єкту, ще 100 тисяч передбачалося сплатити за закриття кримінальних справ, повернення документації, а решта 50 тисяч мали бути передані по завершенні вище названих дій.

Свідок також пояснив, що підприємство не займалося видобутком піску, а займалося чисткою дна водоймищ, проте під час чисельних перевірок ніхто з перевіряльників не хотів дивитися документів.

“Я такі дії перевіряльних органів і прокуратури розцінюю як спробу спеціально знищити підприємство”, – сказав свідок.

Підсудний Олександр Корнієць, коментуючи ці обвинувачення, в коментарі каналу “112 Україна” заявив, що свідок не бачив самої передачі хабара і у своєму виступі “проявив нещирість”.

Нагадаємо, Корнійця та Шапакіна затримали 5 липня 2015 року за одержання хабара в розмірі 3 млн. 150 тис. гривень. Під час обшуків у Шапакіна було вилучено 400 тисяч доларів, а в Корнійця – значну кількість ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашникова.

4 січня цього року Генеральна прокуратура передала провадження стосовно “діамантових прокурорів” до суду. Пізніше Корнійця і Шапакіна відпустили з-під варти під заставу.

18 травня суд постановив надати охорону Корнійцю, оскільки 13 травня на нього невідомі скоїли напад, після чого він опинився в лікарні.

Читайте також:
У “діамантового” прокурора Корнійця знайшли дві незадекларовані квартири й землю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна