Голова СБУ похвалив Одесу і розповів про зламаний сценарій “Бессарабської народної республіки”

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак оцінює ситуацію в Одесі як стабільну і придатну для масового літнього відпочинку. Про це він заявив під час відкриття громадської приймальні Одеського обласного управління СБУ по вулиці Єврейській, 43.

Це перша в Україні громадська приймальня СБ України. Найближчим часом, повідомляє УНІАН, подібні приймальні будуть відкриті і в інших областях.
У своєму виступі генерал Грицак зазначив, що саме з Одеси починається нова сторінка в діяльності СБУ.

“В Одеському регіоні накопичилося багато проблемних питань, які вимагають рішень. Напередодні я зустрічався з представниками місцевої громадськості і зайвий раз переконався в тому, що ми діємо правильно. Тому ми прийняли рішення про відкриття першої такої приймальні саме тут”, – сказав Василь Грицак.

За його словами, “СБУ за останні два роки зробила дуже багато, щоб оздоровити ситуацію в Одесі, подолати жорсткі прояви сепаратизму, дестабілізації ситуації і зробити місто безпечнішим”.

При цьому Грицак розповів про перерваний СБУ сценарій Російської Федерації щодо створення на Одещині так званої “Бессарабської народної республіки”.

“…Інспіровані спецслужбами іноземних держав дії окремих громадян, у тому числі жителів Одеської області, могли привести до утворення в 2015 році так званої “Бессарабської народної республіки”. Ви знаєте про три етапи зачистки, які провела СБУ навесні 2015 року. До квітня 2015 планувалося, підірвавши два мости, створення “Бессарабської народної республіки” на базі дев’яти районів. Ми вилучили низку документів, які свідчать, що вже був кандидат на “Південну Бессарабію”. Планувалося заходження “зелених чоловічків” із Придністров’я й дестабілізація обстановки в Молдові, Румунії та початок у Європі гібридної війни”, – цитує Грицака УНІАН.

“З тих пір багато чого змінилося, завдяки СБУ та іншим правоохоронним органам. На сьогодні оцінюю ситуацію в Одеській області як досить стабільну. Я переконаний, що люди можуть їхати в Одесу на відпочинок”, – сказав він.

 

Відповідаючи на питання про розслідування справи про подвійне громадянство міського голови Одеси Геннадія Труханова, Грицак сказав: “Питання щодо Труханова перебуває в компетенції міграційної служби. СБУ передала у Державну міграційну службу всі зібрані матеріали”.

Читайте також:
СБУ: З Росії дестабілізують ситуацію в Україні через фінансування політиків другого ешелону

Всупереч рішенню суду, російського сепаратиста в Одесі не випустили з-за ґрат

В Одесі остаточно демонтували найбільшого Леніна

“2 травня – свято успішної оборони Одеси від російської агресії”, – Дикий

Саакашвілі: Одесити показали приклад толерантності й миру

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна