Слідчі з Києва проводять обшуки в полтавській податковій

 

Працівники Генеральної прокуратури проводять обшуки в полтавській обласній Державній фіскальній службі.
Про це сьогодні, 9 червня, повідомив народний депутат від БПП Володимир Ар’єв.

“Генпрокуратура проводить обшук – податківці кришували конвертаційні центри. Шукають гроші, отримані за “прикриття”. Обшук іде і у начальника облподаткової”, – написав нардеп у соцмережі.

У ГПУ в коментарях журналістам підтвердили проведення обшуків у полтавській ДФС, зазначивши, що операція проводиться спільно з Нацполіцією. Процесуальне керівництво здійснює Генпрокуратура.

Керівник прес-служби Нацполіції Ярослав Тракало додав, що обшуки проводять зокрема слідчі головного слідчого управління НПУ та оперативники Департаменту захисту економіки.

“Вони проводять санкціоновані обшуки рамках кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем працівниками ДФС у Полтавській області. Слідчі дії тривають”, – сказав Тракало.

За словами прес-секретаря генпрокурора Юрія Луценка Лариси Сарган, обшук санкціонував Печерський суд Києва.

“Це системний робочий процес, який організований новим генпрокурором, по розслідуванню злочинів, пов’язаних із незаконним відшкодуванням податку на додану вартість підприємствами України”, – повідомила Сарган “Українській правді”.

Читайте також:
Бутусов: Справжня причина обшуків в Одесі – боротьба СБУ за потоки на митниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна