Скандал: атестування поліції Житомирщини проводить кримінальний авторитет

 

Нова схема відбору представників громадськості в комісії, що проводять атестування співробітників поліції, дає свої плоди. Скажімо, в складі комісії з переатестації вищого керівництва міліції Житомирської області громадські активісти виявили відомого кримінального авторитета “Москву” – Ігоря Фадєєва.

“Окрім того, «Москва» – колишній «смотрящій» від Партії регіонів у Києво-Святошинському районі і Коростишеві у різний період; колишній керівник Брусилівської районної організації ПР, у 2006-му був депутатом Житомирської облради від БЮТ; у 1990-2000-х сидів у в’язниці у Бельгії та Росії. Був у розшуку в Україні”, – пише у “Фейсбуці” один зі співзасновників волонтерського об’єднання “Народний тил”, колишній член атестаційних комісій при МВС Роман Сініцин.

Фадєєв-список

“Нагадаю, відбором «громадськості» у комісії з переатестації відтепер займається не незалежний орган, а представники «секти радників Авакова»: Володимир Філенко, Михайло Апостол, Іван Варченко, керівництво Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції”, – додає він.

Як повідомляла Новинарня, Сініцин разом з іще низкою представників громадських організацій оголосили про свій вихід з атестаційних комісій, аргументувавши це тим, що атестаційний процес “повністю взяли під контроль представники МВС та старої влади”.

Саме вони, за словами активістів, тепер обирають “громадськість”, яка їх атестуватиме, а очолюють комісії радники міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як зазначає журналістка Ольга Худецька, яка також входила до складу атестаційних комісій, “відбір громадськості в комісії Житомирської області проводили керівник кадрового департаменту Клименко, радник Авакова Філенко, і начальник Житомирського управління поліції Рудик. Представників незалежного рекрутингового центру на відборі в Житомирі не було”.

За словами Худецької, після того як допис Сініцина отримав значний розголос у соцмережах, “менти, особливо ті, які проводили відбір «громадськості» пробують розповідати, що це не він, а просто тезка”.

“Наша відповідь проста і фактажна: 1) збіглася дата народження; 2) його упізнали. Це він, пацани, і досить юлити”, – наголошує журналістка.

“У 2006 році «Українська правда» опублікувала частину оперативного досьє кримінального авторитета Ігоря «Москви» Фадєєва. Дата народження Фадєєва-Москви – 19 червня 1958 року.
Така ж, як і у Фадєєва – депутата від БЮТ до Житомирської області.
Така ж, як і у Фадєєва – депутата Брусилівської районної ради від Партії регіонів (у 2006-му він перетушкувався до регіоналів, вступив у ПР, очолював Брусилівську районну організацію ПР, потім висувався від опоблоку в 2015 році до Житомирської облради).
Що ми точно знаємо про брусилівського Фадєєва-регіонала з датою народження 19 червня 1958 року (такою ж, як у Фадєєва-Москви) – так це те, що він очолює федерацію УШУ, ось він саме в цій якості дає коментар місцевій пресі.
Ну і нарешті, саме від федерації УШУ Житомирської області поданий член атестаційної комісії Фадєєв Ігор Геннадійович”, – наводить факти Худецька.

Читайте також:
Звільнення з поліції оскаржило вже більше тисячі “старих ментів”.
Повна статистика позовів і судових рішень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна