Савченко подумує над незначною зміною в “закон Савченко”

 

Депутат Верховної Надія Савченко допускає, що буде ініціювати зміни в закон про зарахування одного дня попереднього ув’язнення як двох днів у строк основного покарання (“закон Савченко”). Про це вона повідомила в ефірі “112 Україна“.

Савченко допустила, що може ініціювати зміни до цього закону, відповідно до якого протягом першого року утримування в СІЗО до підсудного не буде застосовуватися норма закону про перерахування строку попереднього ув’язнення в строк основного покарання як один до двох.

“Можливо, треба дати слідчим на роботу 1 рік. Перший рік у СІЗО він буде вважатися за рік. Якщо слідчий, наприклад, тримає людину 4, 8, 16 років без суду, то це понад усе можливе.. там, звичайно, буде йти рік за два. Але я не знаю, чи буду вносити цю зміну. Наразі, поки що, цей закон, здається, якби закінчив свою діяльність для тих для кого він був, повинен був зробити якісь зрушення, і що з ним буде далі буде залежати від того, яка буде судова система”, – зазначила депутат.

Водночас Савченко усвідомлює той факт, що на підставі закону з в’язниць виходять і вийдуть дійсно винні люди.

Однак вона сподівається, що завдяки її закону ці люди виправляться.

Читайте також:
Луценко проти застосування “закону Савченко” до всіх засуджених

Савченко впевнена, що “закон Савченко” запрацює

ГПУ: “Закон Савченко” випустив на волю 6 тисяч осіб, засуджених за важкі злочини

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна