Пожежу на сміттєзвалищі біля Львова ліквідували, але лишилася задимленість

 

Пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі на верхній горі ліквідували, наразі фіксується лише тління у різних частинах гори зі сміттям. Про це  повідомив речник ДержНС у Львівській області Віталій Туровцев.

З 23:30 8 червня до 02:30 9 червня з метою запобігання розповсюдження пожежі на нові території, її локалізації та збільшення “розриву”, проводилось гасіння окремих осередків пожежі. Роботи завершені о 02:30.

Загалом було здійснено 26 скидів води з двох літаків, вилито 216 тонн води. Вода скидувалась, щоб збити верхню частину гори і уникнути обвалу. Також для того, щоб пожежники могли дістатись до осередків горіння.

Наразі відбувається тління окремими осередками. Щоб його ліквідувати сьогодні будуть продовжуватись інженерні заходи, зокрема, на вершині насипається ґрунт, екскаватори засипають його по схилу, щоб завадити допуску кисню і припинити задимлення.

“Як тільки завершимо роботу над ліквідацією осередків задимлення пошукові роботи зниклого продовжаться”, – запевнив Туровцев.

Також, за його словами, норми викидів шкідливих речовин у населених пунктах не перевищені, є незначне перевищення на місці проведення робіт.

Читайте також:
На Львівщині сміттєзвалище будуть гасити за допомогою авіації. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна