Назарбаєв: Терористами в Актобе керували з-за кордону задля “кольорової революції”

 

Терористами в місті Актобе керували з-за кордону. Про це заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

“За наявними даними, терористичний акт організований прихильниками радикальних псевдорелігійних течій, інструкції вони отримували з-за кордону”, – йдеться в заяві Назарбаєва, яку цитує DW.com.

Президент Казахстану заявив, що правоохоронні органи вжили необхідних заходів щодо жорсткого припинення цієї злочинної акції, знищенню і нейтралізації терористів”.

Він також висловив співчуття сім’ям загиблих і оголосив 9 червня днем скорботи.

Глава держави пообіцяв, що влада Казахстану завжди буде вдаватися до “найжорсткіших заходів для придушення екстремістів і терористів”.

“Для цього у держави є всі можливості і сили. Ми всі знаємо, що так звані “кольорові революції” мають різні методи і починаються з надуманих мітингів, вбивств, прагнення захопити владу. Ці ознаки проявилися і в нас”, – вважає Назарбаєв.

На його думку, в країнах, де такі революції відбулися, панують “злидні і бандитизм”, а також “створені умови для появи екстремістів і терористів”.

Нагадаємо, 5 червня в місті Актобе (колишній Актюбінськ) на півночі Казахстану, неподалік російського кордону, було скоєно напади на два магазини зброї та військову частину. Внаслідок атак терористів шість осіб були вбиті і 37 поранені, серед них багато військових.
Правоохоронці вбили 13 нападників, а ще дев’ятьох затримали.

Деякі політологи в Казахстані вважають, що напад скоїв один із радикальних ісламістських осередків, натхненний матеріалами “Ісламської держави”, націленими на казахів.

Читайте також:
На парламентських виборах у Казахстані переконливу більшість здобула партія президента

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна