У світі зафіксовано рекордну кількість жертв насильства

 

У минулому році кількість жертв збройних конфліктів в усьому світу була найвищою за останні 25 років, а кількість біженців досягла максимуму з часів Другої світової війни, свідчать дані Глобального індексу миролюбності (Global Peace Index). Про це пише “ВВС“.

Різке зростання насильства в світі відбувається в першу чергу через конфлікти на Близькому Сході, наголошується у дослідженні. Найнебезпечнішою країною для проживання визнали Сирію, за нею йдуть Південний Судан, Ірак, Афганістан і Сомалі.

За даними Global Peace Index, кількість терористичних нападів за минулий рік також стала рекордною за весь час спостережень, велика частина атак сталася в п’яти країнах: в Сирії, Іраку, Нігерії, Афганістані і Пакистані.

Європа залишається найбільш мирним регіоном на планеті, однак фахівці зазначають, що за останні п’ять років кількість терористичних атак в європейських країнах різко зросла.

При складанні рейтингу враховуються 23 фактори, до яких входять як внутрішні – наприклад, рівень насильства і злочинності в країні, так і зовнішні – в тому числі відносини з сусідніми країнами і рівень військових витрат.

Читайте також:
Пошук вибух У Стамбулі в годину пік прогримів вибух, є постраждалі

За травень у бойовиків 180 загиблих, із них понад 30 – кадрові військові РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна