У Києві викрили конверт-центр, що фінансував “ЛНР”

 

Злочинну групу, причетну до незаконного переведення коштів у готівку та фінансування терористичної діяльності т.зв. “ЛНР”, викрила у Києві Служба безпеки України.

Як повідомляє прес-центр СБУ, організатори конвертаційного центру надавали послуги з переведення коштів у готівку майже 30 комерційним структурам, зокрема одному з найбільших в Україні підприємств гірничо-металургійного холдингу.

Зловмисники реєстрували комерційні структури для укладання фіктивних договорів купівлі-продажу товарів або надання послуг з підприємствами, що діють на тимчасово окупованих територіях.

Під виглядом виконання фіктивних договорів підприємства ОРЛО перераховували кошти, отримані внаслідок господарської діяльності на тимчасово окупованій території, на банківські рахунки комерційних структур, розташовані в Києві. Потім гроші перераховувались на карткові рахунки організаторів злочинної схеми, переводилися в готівку та переправлялись на територію, яка тимчасово підконтрольна терористам.

Під час обшуків в офісних приміщеннях та помешканнях організаторів конвертаційного центру співробітники СБУ виявили печатки фіктивних підприємств та фінансово-господарську документацію, що доводить проведення нелегальних оборудок.

Також правоохоронці вилучили майже 1 мільйон гривень готівкою, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Відкрито кримінальне провадження за 205 (фіктивне підприємництво) та 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Читайте також:
В Одесі ліквідовано конвертцентр зі щомісячним оборотом у 30 мільйонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна