Тимчук запідозрив спецпредставника ОБСЄ Сайдіка в роботі на “сепарів”

 

Спеціальний представник голови місії ОБСЄ в складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України Мартін Сайдік перебував інкогніто на півдні Донеччини (Маріупольський напрямок АТО), де поводився досить дивно і цікавився місцями розташування підрозділів ЗСУ в цьому районі.
Про це в соцмережі повідомив координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат Дмитро Тимчук.

“Сайдік вживав усіх заходів для того, щоб не бути ідентифікованим під час свого перебування в даному районі – зокрема, пересуваючись як «звичайний» представник ОБСЄ в складі патруля, здійснив 05.06.2016 року виїзд в район населеного пункту Павлопіль”, – розповів Тимчукіз посиланням на дані групи “ІС”.

За його інформацією, під час спілкування з місцевим населенням Сайдіка цікавили питання місцерозташування підрозділів ЗСУ.

“Викликає подив той факт, що вже через кілька годин після поїздки Сайдіка в район н.п. Павлопіль пролунала заява «заступника командувача корпусом МО ДНР» Басуріна, який оголосив, що якщо з районів н.п. Павлопіль і Піщевик українські війська не будуть виведені найближчим часом, то керівництво «ДНР» вважатиме, що «місія ОБСЄ повністю підтримує агресивні дії української сторони»”, – зазначає Тимчук.

Народний депутат додає, що 6 червня в Маріуполі в штабі місії ОБСЄ Сайдік провів зустріч із сімома жителями села Широкине Новоазовського району, які наразі змушені тимчасово проживати в Маріуполі.

“Під час зустрічі місцеві жителі вказали Сайдіку на той факт, що українська влада нібито затягує питання розмінування території Широкиного, не згадавши про те, що зробити це не можливо через постійні обстріли з боку російсько-терористичних військ”, – йдеться у повідомленні представника “Інформспротиву”.

Тимчук додає, що під час зустрічі Сайдік вільно спілкувався російською мовою: “Знання мови він пояснив тим фактом, що раніше працював у Москві співробітником посольства Австрії”.

Читайте також:
ОБСЄ вважає, що на Донбасі не готові прийняти допомогу місії

ОБСЄ в Україні скаржиться на брак фінансування, хоча розширює свою діяльність

У Мінську підписали два документи щодо “нуля” на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна