Генпрокуратурі бракує доказів, щоб судити Юру Єнакіївського заочно

 

Генеральна прокуратура не може розпочати заочне засудження одного з найближчих соратників Віктора Януковича Юрія Іванющенка через брак доказів.
Про це “Українській правді” розповів генпрокурор Юрій Луценко.

На запитання, що ГПУ збирається робити у справі Іванющенка, Луценко відповів: “Активізувати слідство”.

На уточнююче запитання, чи може Генпрокуратура почати заочне засудження Іванющенка, яке прописане в так званому “законі Луценка”, очільник ГПУ відповів: “Якщо слідчі зберуть докази, то так. Поки що доказів не вистачає”.

Як пояснював Луценко раніше, зібрати потрібні докази у “кіотській” справі Іванющенка заважає АТО.
Більшість шкіл, у яких компанії Єнакіївського мали провести ремонт, знаходяться на захопленій бойовиками частині Донбасу, тож слідчі просто фізично не можуть поїхати і провести там потрібні слідчі дії та експертизи.

Як пише “УП”, колишній нардеп від Партії регіонів Юрій Іванющенко (також відомий як Юра Єнакіївський) – один із творців кримінально-кланового режиму Януковича.
Саме Іванющенку приписують повернення інституту “смотрящих” – фактично паралельної системи державного управління. Для режиму Януковича це був тіньовий міністр фінансів і економіки в одній особі, принаймні на початку його становлення.

Проти Іванющенка розслідують дві справи.
Перша – історія з 2012 року, коли невідомі фірми-прокладки, підконтрольні Іванющенку, “виграли” тендер на утеплення шкіл і лікарень за рахунок “кіотських” коштів. Ціна – 1,7 мільярда гривень за курсом 2012 року.
Ці гроші були виділені трьом фірмам, але утеплення шкіл, заміна вікон та інші роботи проведені так і не були.
Друга справа стосується акцій одеського ринку “7-й кілометр”.

Нагадаємо, завдяки допомозі з боку нинішньої української влади та рішенням судів в Україні Інтерпол зняв червону картку на розшук Іванющенка, і тепер він має змогу поїхати з Росії в Монако, де має нерухомість.

Читайте також:
Кримінальний нардеп часів Януковича притягує в Києві до суду редактора “Цензор.нет”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна