“Голос Донбасу” мовитиме на Сході через кілька місяців

 

На сході України найближчим часом почне мовлення радіостанція “Голос Донбасу”.
Про це повідомив гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія на прес-конференції у вівторок, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Ми тимчасово отримали таку ліцензію; я не знаю, скільки це триватиме. Думаю, що ми через місяць запустимо “Голос Донбасу”. Це буде радіостанція “Голос Донбасу”, для якої у нас є вже частоти”, – сказав Аласанія.

За його словами, є питання до інфраструктури, але Міністерство інформаційної політики займається цими питаннями.

У свою чергу міністр інформполітики Юрій Стець додав, що на сьогоднішній день тільки 70% периметра зіткнення отримують сигнал українських телеканалів і радіостанцій, є “велика пляма – окуповані території”.

“І коли мене питають, а коли ви повністю відновите мовлення на всій території Донбасу, то відповідь проста: коли ми звільнимо від російських військ і терористів Донбас”, – сказав міністр.

Він додав, що в якості гуманітарного вантажу на Донбас заходить також і телевізійна техніка, глушилки з РФ, інше обладнання, що суттєво перешкоджає процесу відновлення українського мовлення на ці території.

Голова Нацради з телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко додав: “Давайте не будемо обманювати: існує одна річ, зона поширення радіосигналу, телевізійного – це 40 км”.

“40 км туди або сюди від лінії оборони – це каша, де ми мовимо, десь вони нас глушать, десь ми їх. Можливість на окупованих територіях дивитися українське телебачення – це і Інтернет, і середні хвилі, і супутникові антени, які у нас не закодовані”, – сказала голова Нацради.

Тому, за словами Артеменка, якщо хтось захоче дивитися український канал, він знайде спосіб це зробити.

Читайте також:
На горі Карачун почали встановлювати нову 180-метрову телевежу

Інформаційна карта Донбасу: знищити монополію “ДНР” на правду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна