Героя-хабарника з Миколаївської ОДА шпиталізували, він поки що вільна людина

 

Першого заступника голови Миколаївської обласної держадміністрації Миколу Романчука, якого 3 червня затримали на отриманні хабара в особливо великих розмірах, 6 червня госпіталізували із зали суду в Одесі. Через це йому не було обрано запобіжний захід, повідомляє миколаївське видання “Novosti-N“.

Судове засідання тривало більше десяти годин. Захисники підозрюваного закидали суддю різними клопотаннями, професійно затягуючи час.

Зрештою Романчуку дозволили вийти з клітки і зайняти місце у залі засідань, бо 6 червня о 22:30 вичерпався 72-годинний термін затримання підозрюваного.

Адвокати попросили суддю оголосити перерву до ранку, позаяк їхній підзахисний погано почувається.
Обвинувачення з цим не погодилося, вимагаючи негайно взяти одіозного Героя України під варту.

Після того як Романчук підтвердив, що погано почувається, суддя дозволив викликати йому “швидку”. Просто із залу Приморського районного суду заступника голови Миколаївської ОДА госпіталізували у міську лікарню Одеси.

За словами медиків, Романчук вимагав негайної шпиталізації й лікування у стаціонарі, бо страждає від дуже високого тиску.

Суддя оголосив перерву на невизначений термін – до одужання підсудного. Представників військової прокуратури таке рішення обурило: вони заявили, що таким чином підозрюваний і його захист затягують розгляд клопотанні про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляла Новинарня, військова прокуратура 3 червня затримала Миколу Романчука за підозрою в отриманні хабара у розмірі близько 100 тисяч доларів. Цю суму чиновник нібито вимагав від підприємця за сприяння в оформленні документів на видобуток корисних копалин.

Також були затримані помічник Романчука і його водій. Серед інших фігурантів виявився помічник голови Миколаївської облради Геннадій Левченко, який на даний момент знаходиться “в бігах”.
Також стало відомо, що в корупційній схемі брав участь перший заступник голови обласної ради Михайло Соколов. У понеділок, 6 червня, він не з’явився на своєму робочому місці.

Як повідомила прес-служба СБУ в Миколаївській органі, під час санкціонованого обшуку в маєтку Романчука було знайдено валізу з 300 тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів.
Під будівлею співробітники СБУ виявили мережу тунелів, де містилися сейфи із золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло тощо.

Голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков відсторонив Романчука від виконання обов’язків першого заступника ще 3 червня і переклав його повноваження на заступника голови ОДА В’ячеслава Боня.

Читайте також:
На хабарі затримали Героя України – першого заступника голови ОДА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна