Гонтарева розказала, коли очікує наступний транш та про похвали від МВФ

 

Голова Національного банку Валерія Гонтарева очікує черговий транш від Міжнародного валютного фонду в рамках програми співпраці в липні. Про це вона повідомила в інтерв’ю “Українській правді“.

“Так, очікуємо”, – сказала голова НБУ, відповідаючи на питання, чи буде в липні черговий транш від МВФ.

Вона додала, що вихід Наталії Яресько з поста міністра фінансів не ускладнив переговори з МВФ.

” Це ніяк не ускладнило переговори з МВФ. У нас з МВФ приїхали, як ви бачили, не залишилися ні на один додатковий день і поїхали, сказавши, що ми досягли staff-level agreement, тобто домовилися. Чому так добре все пройшло? Тому що Яресько, насправді, і попередній уряд все підготував, і новии урядом просто це було акцептовано”, – наголосила вона.

Також Гонтарева запевнила, що претензій зі сторони МВФ не надходило, лише похвали.

“До мене з боку МВФ звучать не претензії, а звучать похвали”, – сказала вона.

Останній раз Україна отримувала транш від МВФ в серпні 2015 року.

Зазанчимо, що під час відкриття зборів представників групи країн-членів Міжнародного валютного фонду і Світового банку президент України Петро Порошенко заявив, що Валерія Гонтарева є найкращою главою Національного банку.

“Сьогодні я можу сказати, що у нас чиста банківська система, завдяки нашій найкращій очільниці Національного банку, і ми пишаємося цим”, – заявив глава держави.

Порошенко зазначив, що ще рік тому багато хто не вірив, що Україні вдасться зберегти стабільність банківської системи, однак це було зроблено.

У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що на сьогодні немає перешкод для отримання Україною чергового траншу від Міжнародного валютного фонду. Про це він сказав в інтерв’ю Reuters.

“Під час візиту останньої місії МВФ ми провели конструктивний і відверту розмову про проблеми, і ми знайшли спільну мову, що дозволяє нам рухатися далі”, – прокоментував Гройсман. Я не бачу нічого, що могло б перешкодити нам отримати. Я з оптимізмом дивлюся на продовження нашої співпраці з Фондом, – додав він.

Гройсман зазначив також, що найближчим часом Україна може розраховувати на отримання кредиту на розмірі 500 мільйонів доларів від Світового банку, щоб купити газ на визначених умовах.

Він також нагадав, що НБУ вдалося відновити золотовалютні резерви.

Читайте також:
Гонтарева: “Гривню обвалили свята, пенсіонери й курортники. Але є шанс втримати курс 24”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна