Батьки юного фаната подали апеляцію на відмову французів у візі. Але проблема значно ширша

 

Іван Бобенчик, батько юного фаната збірної України Володі Бобенчика, після кількох годин очікування під посольством Франції сьогодні, 6 червня, зміг віддати документи щодо апеляції на відмову у візі.
Про це повідомляє “Європейська правда”, яка виступила одним з організаторів пікетування посольства на знак протесту проти проблем з оформленням віз для українських уболівальників.

Як писала Новинарня, відмова французького консульства надати візи сім’ї Бобенчиків привернула увагу до масштабнішої проблеми. Експерти попереджають, що сотні українських уболівальників, які планували поїхати до Франції на чемпіонат Європи з футболу, просто не встигнуть отримати візи.
Адже консульство Франції не встигає вчасно розглянути заявки, але не хоче послаблювати вимоги до українців, щоб прискорити розгляд.

“Франція штучно створила проблему: для футбольних уболівальників візову процедуру не спростили, а ускладнили.
Інші держави-учасниці Євро-2016 не мають таких перепон. Вражає відмінність у ставленні до українців та росіян…
Посольство ще здатне уникнути масштабної кризи. Наступні дні – вирішальні. Потрібна лише політична воля”, – ідеться в аналітичній статті “Європравди” з цього приводу.
Співрозмовники видання зазначають, що проблеми з візами на Євро мають значно більше українських заявників, ніж ті 2%, про які каже консульство.

Після акції протесту за участі ЗМІ, що відбулася під посольством, із будівлі вийшли дипломати йпогодилися оформити заяву на апеляцію.

“Сподіваюся, що справа буде переглянута в позитивний бік, але наперед ми не можемо цього стверджувати”, – пояснила перший секретар посольства Франції Жулі Фор.

Водночас, батько Володі Бобенчика спростував заяви посла Ізабель Дюмон, яка раніше заявила, що Бобенчикам відмовили у візах через неправильно оформлені документи і що співробітники посольства “їм точно пояснили, що не так у їхніх візових досьє”.

Іван Бобенчик запевняє, що він і досі не знає про причини проблеми.
“Мені справді зателефонували з посольства і сказали перебронювати готель. Не знаю, навіщо, бо в цьому ж готелі, в цій же кімнаті житиме дідусь Володі, і йому візу дали, тобто з готелем усе добре! Але добре, ми перебронювали, хоча й втратили на цьому вартість доби проживання”, – розповів чоловік.

Він також висловив здивування словами посла про те, що їхня родина досі не контактувала з посольством щодо апеляції. “Ми надсилали апеляцію на електронну пошту в четвер, потім ще раз – у п’ятницю”, – наголосив Бобенчик.

У середу сім’я має відлітати в Париж, тому дуже сподівається на позитивний розгляд апеляції.
А сьогодні маленькому вболівальнику виповнилося 8 років.

Нагадаємо, львів’янин Володя Бобенчик – не просто пересічний шанувальник футболу, а відомий фанат клубу “Карпати” та збірної України. Його добре знають футболісти як львівської, так і національної команд.
Сім’я Бобенчиків придбала квитки на матчі Української збірної під час групового турніру Євро-2016, які надала в консульство разом з іншими документами на оформлення візи.

Урочисте відкриття чемпіонату Європи з футболу-2016 відбудеться на “Стад де Франс” у Парижі 10 червня.

Збірна України у груповому турнірі гратиме в містах Лілль, Ліон та Марсель.

Читайте також:
Порошенко припускає, що ЄС може затвердити “безвіз” для України у вересні

Розгляд безвізового режиму для Грузії відклали через позицію Німеччини та Франції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна