Противник на Донбасі знову активно застосовує важкі міномети й зенітки

 

“Ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, але контрольованою ЗС України”, – повідомляє прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, протягом минулої доби, 4 червня, російсько-терористичні війська 44 рази обстріляли позиції сил АТО, з них на Маріупольському напрямку – 24 рази, 20 – на Донецькому. “На Луганському напрямку дотримувалась відносна тиша”, – ідеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем бойовики декілька разів відкривали вогонь неподалік Водяного, Красногорівки та Мар’їнки.
А в районі Павлополя та Широкиного російські найманці обстріляли наші позиції двічі, використовуючи міномети калібру 82 мм.
“Згодом ворог для обстрілів укріпленнь в районі Широкиного та Новотроїцького долучив ще й заборонені Мінськими угодами важкі міномети”, – зазначили в штабі.

З настанням сутінок супротивник посилив вогонь на Донецькому напрямку, де з мінометів калібру 120 мм двічі накривав позиції ЗСУ поруч Авдіївки, а захисників Опитного та Пісків – з великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та 82 мм мінометів. Крім того, в Пісках активізувався снайпер.

З 21:00 до 22:00 під щільним мінометним вогнем російських бойовиків опинились захисники Зайцевого.

О 22:10 з території тимчасово окупованого Докучаєвська був відкритий вогонь зі 120-мм мінометів по н.п. Миколаївка. Всього випущено сім мін. Обстріл тривав до 23:00, повідомили в штабі АТО.

Згодом по позиціях ЗС України поблизу Миколаївки ворог використав самохідні артилерійські установки калібру 122 мм.

Нагадаємо, напередодні, 3 червня, у штабі АТО нарахували 49 обстрілів і 5 поранених бійців ЗСУ, а 2 червня – так само 49 обстрілів8 військових ЗСУ отримали поранення.

Читайте також:
За добу бойовики вбили одного цивільного та поранили 5 військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна