Петиція до Київради про заборону маршу ЛГБТ набрала необхідні 10 тисяч підписів

 

Петиція до Київради про заборону проведення в столиці маршу ЛГБТ-спільноти, запланованого на 12 червня, набрала необхідні 10 тисяч підписів.

Петиція, розміщена на сайті міськради, тепер має бути розглянута київською владою.

Як відомо, петиція під назвою “Заборонити проведення КиївПрайд2016 та гей-параду у Києві 12-го червня!” була зареєстрована 30 травня о 12:00 і лише за шість днів зібрала 10325 підписів (станом на 17:00 5 червня).

Загалом для 10 тисяч підписів відводиться 90 днів. При цьому 10 тисяч підписів не є підставою для задоволення звернення – лише для його розгляді.

Автора петиції Наталія Сергіївна Галушко мотивувала свою позицію, яку підтримали понад 10 тисяч киян, так:
“Гей-паради та будь-які інші масові заходи ЛГБТ-активістів мають бути забороненими. В країні йде війна, чимало бійців повернулись з передової з психологічними проблемами. Влада, замість того, аби надавати належну підтримку нашим захисникам, захищає всілякі “паради”, які на даний час взагалі є недоречними. Замість віддати дяку тим, хто за нас вмирав, ЛГБТ-активісти, серед яких навряд чи знайдуться воїни з передової, підривають й так нестабільну ситуацію в країні.
Що таке рівність? Чи можливо про неї казати, якщо інтереси киян нікого не цікавлять, і нікому не важливо, чи хочуть громадяни проведення у своєму місті такого дійства?
Бажання влади показати Київ як “європейську” столицю зрозуміле. Проте, чи варто через це нехтувати інтересами інших? Адже, аби зробити Київ “європейським”, краще почати з чистих вулиць, з боротьби з незаконними забудовами та збереження природи, аніж проведення кольорових “парадів”, що викликають лише провокації, побиття та арешти”.

Раніше мер Києва Віталій Кличко висловив упевненість, що марш представників ЛГБТ-спільноти на підтримку рівності пройде в столиці без інцидентів.
“Толерантність має бути до всіх людей, незважаючи на національність, віросповідання або прихильність до різних напрямків. В цьому напрямку я впевнений в тому, що парад зможе пройти нормально. І ніяких бурхливих дій у нас сподіваюся, що не буде”, – сказав Кличко, перебуваючи в Чикаго.

Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) заявив, що Церква “з великим болем” відноситься до проведення ЛГБТ-маршу в Києві.

“Будь-які намагання прирівняти до подружнього зв’язку між чоловіком і жінкою інші види співжиття є дискримінацією сім’ї. Той, хто піднімає руку на ненароджених дітей, вбиває майбутнє України і нашого народу”, – написав глава Української греко-католицької церкви в соцмережі.

Намір зірвати гей-прайд висловили націоналісти. Речник “Правого сектора” Артем Скоропадський підтримав радикалів з ОУН на чолі з Миколою Коханівським, які повідомили, що 12 червня в КИєві буде “кривава каша”.

 “Господь відвертається від грішників, мужеложників, лесбійок, скотоложників. А сьогодні нас змушують погодитись з маршами та фестивалями ЛГБТ, а значить, увійти до числа грішників та тих, хто їх покриває. Ні, ми не будемо спокійно дивитись, як країну, за яку ми віддавали свою кров на численних фронтах, підлими методами гібридної війни руйнують з тилу в мирній столиці”, – ідеться у відозві “Добровольчого руху ОУН”.

Нагадаємо, гей-прайд у Києві минулого року закінчився бійками за участі праворадикалів. Тоді в заході взяли участь народні депутати Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та багато інших прихильників рівності.

У березні цього року ЛГБТ-акція обернулася вуличними заворушеннями у Львові.

Читайте також:
Масові акції до других роковин Майдану в Києві переросли в погроми. Хроніка 20 лютого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна