У Голландії знайдуть алгоритм, як обійти результати референдуму про асоціацію, – Порошенко

 

Незважаючи на негативний результат референдуму про асоціацію України і Євросоюзу, Нідерланди незабаром можуть запропонувати алгоритм, що дозволить нам завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
Про це заявив президент Петро Порошенко сьогодні, 3 червня, під час прес-конференції у Києві.

“Ми маємо повну підтримку уряду Нідерландів. Референдум носить консультативний, а не обов’язковий характер. Я мав у Стамбулі розмову з прем’єр-міністром Марком Рютте, і я впевнений в тому, що ми дуже близькі до моделі, до алгоритму, який дозволить нам завершити ратифікацію Угоди про асоціацію”, – сказав Порошенко.

Президент наголосив, що зараз Угода про асоціацію діє в повному обсязі, і “завершення ратифікації носить формальний характер однієї країни”.

Нагадаємо, депутати голландського парламенту проголосували за надання уряду більше часу, щоб знайти рішення щодо результатів референдуму, на якому була відхилена угода щодо асоціації Україна-ЄС.

На консультативному референдумі в Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Повідомлялося, що свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не ЄК має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Читайте також:
Порошенко назвав референдум у Голландії “атакою на єдність Європи”

Європа реалізує асоціацію з Києвом, попри голландський референдум, – Олланд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна