Треба розслідувати, чому “чемодани з компроматом” лежали два роки, – Порошенко

 

Президент Петро Порошенко заявляє, що має бути розслідування, чому документи про “чорну бухгалтерію” Партії регіонів лежали протягом двох років і він цих документів не бачив.
Про це Порошенко заявив сьогодні, 3 червня, на великій прес-конференції.

“Мені вже зараз відомо, що такі документи існують не тільки в НАБУ. Джерело походження  цих документів – правоохоронні органи. Я розчарований тим, що замість того, щоб розслідувати ці документи два роки, ми використовуємо якісь чемодани з компроматом”, – сказав президент.

Читайте також:
НАБУ отримало “амбарну книгу” хабарів Партії регіонів на $2 млрд.

Президент наголосив, що генерал Віктор Трепак, який передав ці документи НАБУ, не звільнений з СБУ. “Він є кадровим офіцером, ми в умовах війни,  СБУ – є військова організація, не можна кинути заяву і піти”, – сказав Порошенко.

“В мене немає жодних конфліктів з генералом Трепаком”, – додав глава держави, зазначивши, що Трепака запропонував на посаду голова СБУ Василь Грицак, і Порошенко погодився, адже “він до того і зі мною працював, виконуючи функції з безпеки”.

“Якщо Трепак мав ці документи як генерал чи офіцер СБУ, він мав або доповісти керівництву, або порушити кримінальну справу і визначати за підсудністю, по яких статтях і хто її має розслідувати.
Як цивільна особа він може робити все, що завгодно… Як кадровий працівник СБУ, отримавши ці документи, він мав порушити справу. Якщо вони були в нього два роки, і він не порушував – я сподіваюсь, що це не так – бо я буду дуже розчарований”, – заявив Петро Порошенко.

“Якщо хтось підкинув, і він побіг в НАБУ – це його право, але він повівся як політик, а не співробітник спецслужб. Бо там є предмет розслідування спецслужб”, – наголосив Порошенко.

За словами президента, голова СБУ Грицак йому повідомив, що ці документи не бачив. “І я цих документів не бачив. Бачив їх в публікації шанованого видання “Українська правда”, – додав Порошенко.

На питання про те, чи відбуваються такі розрахунки з корупційною готівкою в його партії, Петро Порошенко повторив, що він особисто профінансував свою президентську кампанію, а також передвиборчу кампанію свого блоку на парламентських виборах.
“Після цього я підписав закон про фінансування партій з бюджету”, – сказав він.

Читайте також:
Костенко придумав, звідки “Наша Україна” в “амбарній книзі” Партії регіонів

В ЦВК заявили, що оприлюднення “амбарної книги” ПР – це спроба зірвати вибори в 7 округах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна