Єгипет прийняв від Франції перший “Містраль”, який призначався Росії

 

Єгипет офіційно прийняв від Франції перший із двох вертольотоносців класу “Містраль”, контракт на постачання яких Росії було розірвано.
Про це повідомляє єгипетське видання Ahram Online.

Раніше корабель отримав назву “Гамаль Абдель Насер” на честь президента Єгипту 1956-1970 років.

Міністр оборони Єгипту Седкі Собхі прибув до Франції для участі в урочистій церемонії передачі “Містраля” напередодні, 1 червня.

Сьогодні, 2 червня, Собхі разом з французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном долучився до урочистостей у порту Сен-Назер, де підняв над кораблем прапор Єгипту.

Очікується, що корабель прибуде до Єгипту за два тижні.

Передача другого корабля, який отримає ім’я іншого єгипетського президента ХХ століття – Анвара Садата, відбудеться у вересні.

Читайте також:
Франція дала візу російському міністру із санкційного списку

Як відомо, на початку серпня 2015 року Росія і Франція домовилися щодо розриву мільярдного контракту на постачання двох вертольотоносців типу “Містраль”. Підставою для такого рішення стали міжнародні санкції проти РФ через окупацію Криму та агресію Кремля проти України на Донбасі.
При цьому після розриву угоди Франція отримала право вільно розпоряджатися кораблями.

Пізніше Єгипет домовився з Францією про купівлю двох вертольотоносців “Містраль”, контракт на постачання яких було розірвано з Росією.

Як нагадує “Європравда”, РФ висловлювала згоду продати Єгипту обладнання з “Містралів”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна