У ЄС привітали судову реформу України й порадили так тримати щодо децентралізації

 

Ухвалення Верховною Радою України поправок до Конституції, що стосуються судової реформи, – важливий крок на шляху зміцнення судової системи, підвищення її ефективності, незалежності та неупередженості суддів, а також боротьби з корупцією.
Про це йдеться у спільній заяві високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з політики сусідства і розширення Йоганеса Гана.

“Ми з нетерпінням очікуємо здійснення всеосяжної реформи судової системи, що стало можливим після сьогоднішнього голосування. У цьому контексті ЄС і надалі підтримує українську владу в швидшому досягненні конкретних результатів [судової реформи]”, – йдеться у заяві з Брюсселя.

В Євросоюзі висловлюють сподівання, що сьогоднішнє голосування надасть імпульс для ухвалення Верховною Радою остаточних конституційних поправок, що стосуються децентралізації та інших важливих реформ.

Читайте також:
Генсек Ради Європи закликав Україну змінити Конституцію в частині судової реформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна