Розгляд безвізового режиму для Грузії відклали через позицію Німеччини та Франції

 

Представники Європейського Союзу обговорювали у Брюсселі можливість запровадження безвізового режиму з Грузією, проте вирішили відкласти вирішення цього питання. Серед країн, які виступили прости скасування віз для Грузії, були Німеччина та Франція, пише Reuters.

Зі слів одного з дипломатів, про повну зупинку процесу не йдеться. “Просто ми хочемо бути більш обережними”, – заявив він. Зокрема, Берлін приписує грузинським угрупованням великий вплив на організовану злочинність у ФРН. А у ЄС загалом побоюються збільшення потоку мігрантів, наголосив дипломат.

Ускладнення з безвізовим режимом можуть бути і у випадку з Україною, обговорення можливості запровадження безвізового режиму з якою призначено на 14 червня. Проблеми очікують і на Косово, незалежність якого до сих пір визнали не всі країни ЄС. На думку експертів, Туреччина теж навряд чи встигне до кінця червня виконати всі 72 критерії, які ЄС висунув як умову для скасування віз.

Читайте також:
Доповідач ЄП щодо безвізового режиму виявилась неприхильною до України

Ускладнює ситуацію й призначений на 23 червня референдум у Великій Британії, на якому жителі країни вирішуватимуть питання про вихід зі складу ЄС. Міграційна політика булла одним з головних приводів для референдуму. Остання сесія Європарламенту, на якій можуть бути прийняті такі важливі рішення, пройде 4-7 липня, після чого парламентарі зроблять перерву у роботі до середини вересня.

Читайте також:
ЄС завершив ратифікацію асоціації з Грузією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна