Кримські татари, яких Росія звинувачує в тероризмі, відмовилися визнати свою вину

 

У російському Ростові-на-Дону четверо кримських татар, яких звинувачують у тероризмі та участі у забороненій у Росії організації “Хізб ут-Тахрір”, на суді не визнали своєї провини.
Про повідомив представник Північно-Кавказького окружного військового суду, де слухається справа, інформує Радіо Свобода з посиланням на ТАСС.

Один з обвинувачених, Руслан Зейтулаєв, заявив на процесі, що не згоден із доказами звинувачення. Його підтримали інші троє обвинувачених – Юрій Примов, Рустем Ваїт і Ферат Сайфуллаєв.

Усіх чотирьох фігурантів справи звинувачують у створенні терористичної організації в Севастополі.

Адвокати підсудних під час дебатів зазначили, що в тексті обвинувального висновку немає конкретних прикладів протиправних насильницьких дій їхніх підзахисних, які підпадають під статтю про організацію діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації.

Водночас російське звинувачення заявляє, що Зейтуллаєв у березні 2014 року організував у селах Орлине, Тилове і Штурмове Балаклавського району, а також у Севастополі осередок “Хізб ут-Тахрір”.

Прокурори заявляють, що кінцевою метою групи було встановлення “ісламського правління” через відтворення “Всесвітнього ісламського Халіфату” і створення Кримського вілаяту (адміністративної одиниці Халіфату) на місці Севастополя.

Читайте також:
В окупованому Криму вбили кримську татарку. Репресії посилюються

В Криму знову повідомляють про обшуки та зникнення людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна