В травні загинули 26 українських військових

 

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі на засіданні в Мінську вказала на те, що через порушення режиму тиші тільки в травні 2016 року загинули 26 українських військових. Про це прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер написала у “Фейсбуці“.

“Тристороння контактна група вказала на зростання кількості обстрілів позицій українських військовослужбовців, у тому числі зі знарядь калібром більше 100 мм – мінометів, стовбурної артилерії, реактивних систем залпового вогню “Град”. Через порушення режиму тиші тільки в травні 2016 року загинули 26 українських військових. Представники ОРДЛО продовжують обстрілювати і ділянки, заплановані для розмінування. Поки не буде стійкого режиму припинення вогню, неможливо говорити про істотний прогрес у вирішенні гуманітарних, політичних і економічних питань”, – написала Оліфер про підсумки засідання.

На засіданні тристоронньої контактної групи обговорювали питання безпеки спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Також Оліфер зазначила, що Україна очікує, що найближчим часом процес звільнення людей продовжиться.

“Одна з найскладніших проблем у питанні звільнення незаконно утримуваних осіб – це встановлення їхнього місцезнаходження, оскільки представники ОРДЛО відмовляються визнавати, що в них перебувають наші громадяни, яких ми шукаємо”, – написала вона.

Читайте також:
Порошенко: Карпюк і Клих мають бути звільнені згідно з Мінськими угодами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна