Прокурор вимагає від Лещенка спростувати заяву про його дружбу зі скандальним екс-міністром

 

Заступник головного військового прокурора України Володимир Жербицький вимагає від народного депутата Сергія Лещенка спростувати поширену ним інформацію про нібито дружбу Жербицького з екс-міністром доходів і зборів Олександром Клименком.
Про це він заявив сьогодні, 1 червня, на брифінгу в Генпрокуратурі, повідомляє телеканал “112 Україна“.

“З усією відповідальністю заявляю, що я в своєму житті ніколи не бачив Клименка вживу, щоб можна було привітатися з ним, поговорити. У службовій частині, навіть наглядаючи за міліцією, мені не доводилося ніколи, навіть у службовій лінії телефонувати Клименку. І я щасливий заявити про це, що я ніколи з ним не розмовляв”, – запевнив прокурор.

“Виходячи з цього, я вимагаю, щоб народний депутат Лещенко, якому властиво часто видавати такі заяви, надав докази того, що я перебуваю в дружніх стосунках з паном Клименком. А якщо у нього немає цих доказів, то я вимагаю, щоб він з трибуни Верховної Ради спростував цю заяву”, – заявив Жербицький, наголосивши, що такі звинувачення є для нього великою образою.

Раніше цього ж дня, виступаючи з парламентської трибуни, депутат ВР від Блоку Порошенка Сергій Лещенко заявив:

“Зараз справу Клименка генпрокурор Луценко збирається забрати в управління спеціальних розслідувань та передати до Військової прокуратури. Зокрема, пану Жербицькому. Стверджую, що Жербицький перебуває в особистих  дружніх стосунках з Клименком. Він не може бути неупередженим слідчим у справі розграбування бюджету”.

 Як повідомляла Новинарня, генеральний прокурор України Юрій Луценко на прес-конференції 30 травня повідомив, що розслідування справ екс-міністра зборів і доходів Олександра Клименка та“младоолігарха” Сергія Курченка передано першому заступнику військового прокурора Володимиру Жербицькому.

“Знаю Жербицького особисто, вважаю одним з найкращих “важняків” ГПУ й довіряю цій людині”, – наголосив Луценко.

За словами генпрокурора, невеликій слідчій групі під керівництвом Жербицького виділять цілий поверх Генпрокуратури, де вона працюватиме в закритому режимі.

Читайте також:
Лещенко: Луценко за тиждень зробив для “януковичів” те, що Шокіну не вдавалося рік

Луценко розповів, як реформує ГПУ й кого зробив своїми заступниками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна