З прибуттям чергового російського гумконвою  кількість обстрілів в зоні АТО суттєво зросла

 

Бойовики 21 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції  30 травня. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО.

“Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Упродовж минулої доби противник 21 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників”, – сказано в ньому.

Зокрема, з мінометів калібру 120 мм бойовики обстріляли наші позиції в районі Верхньоторецька, Новобахмутівка, Красногорівки і Опитного, а по захисниках Авдіївки і Невельського вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем і мінометів калібру 82 мм.

Крім того, укріплення неподалік Красногорівки, Новотроїцького та Талаківці були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів, а в районі Красногоровки вівся снайперський вогонь.

Для обстрілу позицій біля Зайцевого противник використовував озброєння БМП і міномети калібру 82 мм, а поблизу Станиці Луганській вів стрілянину з кулеметів великого калібру, з гранатометів різних систем і озброєння БМП.

Також штаб АТО зазначає, що в бойовому зіткненні з диверсійно-розвідувальною групою був захоплений сучасний піхотний вогнемет, що стоїть на озброєнні Збройних сил Росії, що є черговим доказом того, що РФ поставляє зброю і боєприпаси бойовикам.

Крім того, штаб АТО констатує збільшення кількості обстрілів з прибуттям чергового російського гуманітарного конвою.

Читайте також:
За добу бойовики відкривали вогонь 25 разів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна