Україна не відповідає критеріям Канади для скасування віз, але питання вирішується

 

Владна у Канаді Ліберальна партія не розглянула проект резолюції про безвізовий режим для українців під час з’їзду у Вінніпезі, тому що Україна не відповідає критеріям для скасування віз. Про це повідомило посольство України в Канаді “Радіо Свобода“.

“Сам факт, що такий проект документу з’явився є надзвичайно важливим. Поступово накопичується певна кількість ініціатив “знизу”, які говорять про те, що питання безвізового режиму з Україною треба вирішувати”,– каже Марко Шевченко, радник посольства України в Канаді.

Як зауважують у департаменті з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади, Україна наразі не відповідає критеріям для скасування віз.

“Політичні рішення Канади стосовно віз приймаються на основі окремої оцінки кожної з країн. Департаменті з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади продовжує моніторити ситуацію в Україні, однак Україна зараз не відповідає критеріям для скасування віз. Ми продовжуємо розвивати послуги, які допоможуть українцям подорожувати в Канаду з багаторазовими візами”,– каже Ненсі Керон, речниця Департаменту з імміграції, біженців та громадянства уряду Канади.

Раніше президент Ліберальної партії Канади Анна Гайні у відповідь на запит Конгресу українців Канади припустила, що невдовзі Оттава й справді може скасувати візовий режим для громадян України.
Нагадаємо, на виборах 19 жовтня 2015 року в Канаді Ліберальна партія отримала переконливу перемогу й здобула одноосібну більшість у парламенті та сформувала уряд на чолі з Джастіном Трюдо.

Під час зустрічі 29 листопада 2015 року президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Канади також обговорили можливість спрощення візового режиму з Канадою для українських громадян.

Пізніше у ЗМІ з’явилась інформація, що уряд Канади скасував візи для українців, але згодом посольство Канади в Україні спростувало цю інформацію.

Читайте також:
Безвізовий режим для України можуть розглянути окремо від інших країн-претендентів

Доповідач ЄП щодо безвізового режиму виявилась неприхильною до України

Глава уряду Канади і його міністри дотримали дрес-код Дня вишиванки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна