Партія Тимошенко-Савченко висунула своїх кандидатів на виборах

 

Надія Савченко взяла участь у з’їзді партії ВО “Батьківщина”, який відбувся 31 травня. Про це в ефірі каналу “112 Україна” повідомила інша депутатка від “Батьківщини” Олександра Кужель.

З’їзд проходив у партійному офісі на вулиці Турівській і був закритим для преси. Про нього не повідомлялося на сайті політсили.

З’їзд затвердив список осіб, яких партія висуватиме кандидатами в народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради в сімох мажоритарних округах.

За даними “Української правди”, від “Батьківщини” по 114-му округу на Луганщині балотується екс-“губернаторка” зразка 2014 року Ірина Веригіна.
На 183-й округ відправлять Юрія Одарченка, який раніше був головою Херсонської ОДА.
Протистояти кандидату від БПП у 151-му окрузі буде голова полтавського осередку “Батьківщини” Руслан Богдан, народний депутат у двох попередніх скликаннях.
У Дніпрі по 27-му округу партія Тимошенко вирішила висунути багаторічну голову своєї місцевої “молодіжки” Тетяну Корнійчук, яка працює помічницею депутата Сергія Євтушка.
По 23-му округу висунуто Людмилу Кирду, яка зараз очолює бюджетну комісію облради Волині.
На Івано-Франківщині в 85-му окрузі від партії балотується Ольга Сікора, яка вже вигравала вибори в цьому окрузі на виборах 2012 року.
У 206-му окрузі “Батьківщина” висунула в голову своєї чернігівської міської рганізації, юриста Юрія Власенка.

Щоб троє висуванців “Батьківщини” мали більші шанси потрапити до ВР по “мажоритарці”, Центральна виборча комісія на підставі поданих заяв скасувала їх реєстрацію кандидатами в депутати за партійним списком – це Богдан, Верігіна, Корнійчук. Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК, повідомляють “Українські новини”.

Нагадаємо, проміжні вибори депутатів Ради в сімох одномандатних округах призначено на 17 липня.

Читайте також:
Перші кандидати і перша сварка довиборів-2016

Нова соціологія: українці не хочуть перевиборів ВР. У разі чого, зараз перемогла б “Батьківщина”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна