“Чорну бухгалтерію” Партії регіонів Лещенку прислали поштою півроку тому

 

Народний депутат від БПП Сергій Лещенко розповів, що документи про грошові операції Партії регіонів, які він оприлюднив на брифінгу сьогодні, 31 травня, були отримані ним ще в січні 2016 року в конверті поштою. Про це Лещенко розповів в ефірі каналу “112 Україна”.

Адреса відправника на конверті виявилася недійсною, тож адресантів він знайти не зміг.

За словами Сергія, з того часу він і його помічники займалися розшифровкою записів у документах та верифікацією інформації, і до середини травня матеріали були готові.

Лещенко зазначив, що вже двічі виступав з цими документами у парламенті, але на них ніхто не звернув увагу, бо в депутатів були “важливіші теми”.

“Коли [екс-заступник голови СБУ Віктор] Трепак дав інтерв’ю в минулу суботу в “Дзеркалі тижня”, звичайно, це справило ефект вибуху бомби. Я так розумію, документи він отримав не в ході оперативної діяльності, а йому, як і мені, передали анонімні джерела. Коли Трепак їх оприлюднив, для мене все стало остаточно зрозуміло, тобто він легалізував ці документи, підтвердивши їх правдоподібність”, – сказав нардеп.

Читайте також:
НАБУ отримало “амбарну книгу” хабарів Партії регіонів на $2 млрд.

Сергій Лещенко зазначив, що викриті ним фігуранти справи, які отримували готівку від “Регіонів”, заздалегідь були готові до слідчих дій і “знали, як себе вести”.
Лещенко оприлюднив їхні імена з “політичних міркувань, щоб показати, як працює українська політика”.

Лещенко зазначив, що в Трепака – “повна версія” документів, тоді як у нього – невелика частина.

“Я знаю, що Трепак передав документи в НАБУ. Що стосується мене, я особисто передав ці документи антикорупційного прокурору Назару Холодницькому”, – розповів нардеп.

Лещенко визнав, що в списку отримувачів коштів від ПР є сайт “Українська правда”, де він раніше працював журанлістом. Однак у цьому випадку йдеться про оплату рекламного банера, офіційно розміщеного на “УП”.

Раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви Віктора Трепака щодо “чорної бухгалтерії” Партії регіонів, яка охоплює 2 млрд. дол. (тоді як у Лещенка – 66 млн. дол.).

Читайте також:
Чорновіл заявляє, що в “амбарних книгах” ПР є й “Батьківщина”

Ляшко “спалився” на амбарній книзі “Регіонів” і пішов домовлятися з Порошенком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна