Біля Ради проходить концерт на підтримку квот для україномовної музики

 

Сьогодні, 31 травня, з 9:30 до 14:00 під стінами Верховної Ради України відбудеться концерт понад 20-ти українських гуртів та виконавців на підтримку законопроекту №3822, що запроваджує квоти для україномовної музики. У події візьмуть участь гурти Mad Heads, Тінь Сонця, Мандри, Ейра, Сашко Лірник та багато інших українських виконавців. Про це повідомляють органзатори акіції “Пісня – це зброя! Не давай зброю ворогові!”.

Розпочне концерт театралізована хода студентів музичних ВНЗ  України “Не души українську пісню!”. Зараз україномовна музика становить менш ніж 5% в українському радіоефірі, і молоде покоління стоїть перед серйозним вибором. Їм часто доводиться обирати між успішною музичною кар’єрою та україномовною піснею.

Нагадаємо, що прийняття цього законопроекту отримало широку підтримку громадськості, понад 260 українських виконавців та біля двох десятків громадських організацій звернулися до голів депутатських фракцій з проханням підтримати національну культуру. Обговорення законопроекту №3822 тривало протягом півроку і фінальна версія пропонує поетапне введення квот від 25% протягом першого року, 30% – протягом другого та 35% – починаючи з третього року вступу в дію закону №3822.

Кілька днів тому група депутатів, що лобіюють інтереси проросійських медіа-холдингів, подала альтернативний законопроект №3822-1, який встановлює квоти для україномовного контенту лише формально. На відміну від громадського законопроекту, він пропонує настільки заплутану процедуру реалізації квот, що робить фактично неможливим контроль за виконанням закону та безліч схем для ухилення від його виконання.

Виконавці та громадські активісти “Музичного батальйону”, “Відсічі”, “Простору свободи”, “Руху захисту української мови” планують акцію під Верховною Радою України на підтримку громадської версії законопроекту №3822.

Читайте також:
За “квоти Кириленка” підписалися вже більше 240 діячів культури

Комітет ВР схвалив допрацьований законопроект про “квоти Кириленка”

“Мандри”, “Гайдамаки” та Mad Heads підтримали “квоти Кириленка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна