У четвер Рада планує голосувати за новий закон про судоустрій

 

Сьогодні, 30 травня,  до Верховної Ради буде внесений і зареєстрований новий законопроект “Про судоустрій та статус суддів”. Про це повідомив під час засідання погоджувальної ради ВР спікер Андрій Парубій.

“Ми проводили щойно нараду з головами фракцій, де проговорювали можливість цього тижня вийти на рішення по реформі судоустрою. Вже є готовий і сьогодні вже мав бути зареєстрований закон про судоустрій і статус суддів. Це відкриває нам шлях і дає можливість вийти на реформу судочинства, на її завершення. Хочу закликати депутатів навколо цього питання максимально сконцентрувати увагу”, – заявив Парубій.

За його словами, в середу проект обговорить профільний комітет, а в четвер Рада вийде на голосування.

Голови фракцій БПП і “Народний фронт” Ігор Гринів та Максим Бурбак висловилися на підтримку законопроекту, який є наріжним каменем судової реформи.

Водночас голова фракції “Самопоміч” Олег Березюк заявив, що його фракція підтримає законопроект про судоустрій лише в тому разі, якщо поправки до цього проекту передбачатимуть створення окремого органу для високопосадової корупції – спеціального антикорупційного суду, можливо, з іноземцями-присяжними, які матимуть право приймати рішення.

Читайте також:
Генсек Ради Європи закликав Україну змінити Конституцію в частині судової реформи

ПАРЄ: Судова корупція, зокрема в Україні, стоїть на заваді захисту прав людини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна