Власника будинку для людей похилого віку затримали, йому загрожує позбавлення волі

 

У будинку для людей похилого віку у с. Літочки Броварського району Київської області, де сьогодні сталася пожежа з 17 жертвами, проживання коштувало 6 тис. грн. на місяць. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

“У домоволодінні приватний підприємець організував проживання осіб похилого віку. З мешканцями укладались договори. Ліжко-місце у хостелі з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тисяч гривень на місяць”, – зазначається у повідомленні.

“Зараз йде вилучення документів, після чого ми зможемо встановити законність функціонування будинку”, – написала у “Фейсбуці” голова Нацполіції Хатія Деканоідзе.

Разом з тим голова Київської ОДА Максим Мельничук заявив, що про будинок для літніх людей у Літочках не знала ні адміністрація, ні відповідні служби.

Даний об’єкт був нелегальний, служба ДержНС і Нацполіція не знали про його існування. Так само як і районна державна адміністрація, і Київська обласна адміністрація”, – повідомив Мельничук.

Перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян повідомив, що власника будинку для людкй похилого віку затримано за статтею за порушення правил пожежної безпеки.

У поліції Київської області відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Підприємець може сісти у в’язницю на термін від 3 до 8 років.

“Наразі проводяться слідчо-оперативні дії та встановлюються причини пожежі. Поліцейські перевіряють правомірність функціонування установи та надання належних заходів догляду за людьми, які там проживали”, – сказано в повідомленні прес-служби.

Президент Петро Порошенко на своїй сторінці в “Фейсбуці” повідомив, що доручив голові КМДА Максиму Мельничуку надати необхідну допомогу усім постраждалим в результаті пожежі в будинку для престарілих.

Читайте також:
На Київщині згорів притулок для людей похилого віку, багато жертв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна