На підконтрольній території ЗСУ вдалося розмінувати менше половини територій

 

На території Донецької та Луганської областей завершено розмінування п’яти ділянок із дванадцяти раніше визначених. Про це в інтерв’ю УНІАН повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко.

“На сьогодні ми вже завершили розмінування на п’яти ділянках, на чотирьох практично завершуємо, три ділянки залишаються проблемними”, – зазначив начальник ГШ.

За словами Муженка, на них наразі немає можливості повністю відновити інфраструктуру через те, що періодично здійснюються обстріли.

“Наприклад, газопровід у Мар’їнці – там проблема. Хоча ми виступили з ініціативою припинити вогонь і залучали ОБСЄ, все одно в нас на сьогодні немає можливості повністю відновити інфраструктуру”, – сказав Муженко.

Читайте також:
ЗСУ проводять розмінування підконтрольних територій біля лінії фронту

З початку року вже 5 тракторів підірвалися на мінах на Донеччині

 

Нагадаємо, раніше планувалося, що розмінування 12 визначених для цього ділянок має завершитися до 21 березня 2016 року. Там обіцяли відновити об’єкти забезпечення.
Також, згідно до Мінських домовленостей, Збройні сили й військові формування по обидва боки лінії розмежування до 31 березня повинні були забезпечити позначення й скласти карти районів, які підлягають розмінуванню.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна