День прикордонника: з травня працівникам ДПСУ підвищать зарплати до рівня ЗСУ

 

Уже за поточний місяць, травень, українські прикордонники отримають підвищену зарплату. Про це заявив президент Петро Порошенко в ході виступу з нагоди Дня прикордонника 28 травня.

“Сьогодні із задоволенням хочу повідомити, що рішення РНБО українським урядом виконано. Вчора міністр фінансів, за моїм розпорядженням, вніс відповідну пропозицію щодо перенесення дати виплати на травень. І вже за травень українські прикордонники повинні отримає підвищене грошове забезпечення”, – сказав Порошенко.

Він наголосив, що прикордонники мають отримувати щонайменше 7 тис. грн. на місяць, а для підполковників грошове забезпечення становитиме 16 тис. грн.

Президент попросив голову Держприкордонслужби Віктора Назаренка проконтролювати належні виплати та доповісти йому особисто, передає “Інтерфакс-Україна”.

Якщо заява президента буде реалізована, прикордонники почнуть отримувати стільки ж, як і військові ЗСУ – від 7 тис. грн.

У свою чергу перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко висловила переконання, що “ВР і уряд зобов’язані врегулювати це питання (підвищення оплати праці працівників ДПСУ) якнайшвидше, найкраще – цього сесійного тижня”.

“Це величезна несправедливість, що сьогодні є такий серйозний дисбаланс у зарплатах у військових і правоохоронних підрозділах, і що прикордонники отримують на порядок меншу зарплату, аніж інші. Ми з колежанками протестували проти такої несправедливості, коли через перепідпорядкування прикордонників до іншого міністерства та авральний порядок прийняття бюджету було закладено цей несправедливий і принизливий для прикордонників і їх родин дисбаланс в оплаті праці. Ну не може прикордонник отримувати зарплату нижчу, аніж поліцейський – це моя думка”, – написала Геращенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”, привіиавши прикордонників зі святом.

Під час урочистостей президент Петро Порошенко заявив, що в бойових діях на Донбасі взяли участь понад 15 тисяч українських прикордонників. Понад 60 співробітників Держприкордонслужби загинули під час АТО.

Читайте також:
Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Порошенко розповів, що українські прикордонники “врятували” його під час однієї з поїздок у зону проведення антитерористичної операції.

“У героїзмі прикордонників я міг переконатися багато разів. Сьогодні вже можна про це говорити: прикордонники врятували моє життя під час перебування в легендарному пункті Ізвариному, коли готувалася збройна провокація, потрапили під обстріл – саме рішучі та сміливі дії прикордонників дали змогу уникнути найстрашнішого”, – сказав президент на заходах, присвячених Дню прикордонника України.

Читайте також:
Кримський боксер Усик відвідав прикордонників у зоні АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна