Всупереч рішенню суду, російського сепаратиста в Одесі не випустили з-за ґрат

 

Фігурант провадження у справі про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі, громадянин Росії Євген Мефедов, якому сьогодні, 27 травня, Малиновський райсуд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт, затриманий знову, але вже за іншим звинуваченням. Про це повідомляє УНІАН.

За словами співробітника прес-служби прокуратури Одеської області Наталії Хорунжої, Мефедов затриманий за ч. 2 ст. 129 – “погроза вбивством”.

Інформоване джерело в прокуратурі повідомило, що сьогодні після того, як представник пред’явив звинувачення Мефедову нове звинувачення, підозрюваного передислокували з Малиновського райсуду в ізолятор тимчасового утримання.

Після цього представники патріотичних організацій, які раніше перекрили усі виїзди з території райсуду, розблокували Малиновський райсуд.

За словами джерела, прокуратура оскаржить рішення районного суду про зміну запобіжного заходу Мефедову.

“Незважаючи на позицію державних обвинувачів про продовження запобіжного заходу обвинуваченим у вигляді утримання під вартою, ухвалою суду від 27 травня обвинуваченому Мефедову, який є громадянином Російської Федерації, змінено запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю”, – зазначили в прокуратурі.

Очільник одеського “Правого сектора” Сергій Стерненко у коментарі каналу “112 Україна” висловив припущення, що після рішення Малиновського райсуду про домашній арешт для Мефедова він “уже за два дні опиниться в Москві”. За словами активіста, неприпустимо випускати обвинуваченого з-за ґрат, з огляду на те, що він – громадянин Росії, який не має в Одесі родини та постійного помешкання.

Раніше повідомлялося, що росіянин Євген Мефедов – учасник сепаратистських мітингів в Одесі навесні 2014 року, активіст заворушень 2 травня – на початку квітня ц.р. оголосив початок голодування у зв’язку з тим, що суд не випустив його із СІЗО. У грудні 2015 року Мефедов в суді порізав собі руку з тих самих мотивів.

Читайте також:
“2 травня – свято успішної оборони Одеси від російської агресії”, – Дикий

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна