У Трампа з’явились всі шанси стати президентом США

 

Американський мільярдер та кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заручився підтримкою необхідної кількості делегатів для висунення на пост президента. Про це повідомляє DW з посиланням на  Associated Press.

За даними агенції, наразі Трамп має підтримку 1238 делегатів – на один голос більше, ніж йому потрібно – щоб його точно виснули в президенти. Але, навіть якщо не брати до уваги це опитування, Трамп з легкістю досягне необхідної кількості делегатів не пізніше 7-го червня – в останній день республіканського праймеріз.

В цей день голосуватимуть Каліфорнія, Монтана, Нью-Джерсі, Нью-Мексико і Південна Дакота. На кону буде 303 голосів делегатів і жодних конкурентів серед республіканців.

Між тим про свою впевненість у достатній кількості делегатів для висунення кандидатом у президенти від Республіканської партії заявив і сам Трамп. “Це для мене велика честь”, – заявив він, виступаючи перед журналістами в штаті Північна Дакота.

Нагадаємо, кандидат від Демократичної партії на листопадові вибори ще не визначився. Берні Сандерс ще зберігає інтригу, конкуруючи з екс-держсекретарем Гілларі Клінтон, яка вважається фаворитом усієї кампанії.

Учора, 26 травня, стало відомо, що в США відбудуться незвичні теледебати – Трамп проти другого номера демократичного відбору Сандерса. Досі претенденти дебатували в межах своїх партій, а Клінтон відмовилася від дебатів із Сандерсом у Каліфорнії, зосередившись на спілкуванні з виборцями.

Останні праймеріз відбудуться 7 і 14 червня.

Читайте також:
Кандидат Трамп. Що це значить для України

Навіщо Трамп найняв колишнього політтехнолога Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна