Трьох кримських татар після тривалих допитів та обшуків відпустили. ВІДЕО

 

Затриманих 26 травня співробітниками ФСБ  кримчан Тимура Османова, Хайсера Халілова і Айдера Халтаєва в окупованому Росією Криму, звільнили пізно вночі, після тривалих допитів і бесід  Про це повідомив журналіст Шевкет Наматуллаєв у “Фейсбуці”.

“Вони там пробули з сьомої ранку і до другої години ночі. Весь цей час адвокатів до них не пускали. Раніше в їхніх будинках пройшли обшуки. Причиною стало те, нібито на їхніх торгових точках працюють мігранти”, – написав він.

Журналіст зазначив, що до приходу силовиків у будинок до Хайсера Халілова хтось спустив колеса автомобіля, який стоїть у дворі, і зняв камеру відеоспостереження.

Також Наматуллаєв опублікував відео, зняте під час обшуків  в будинку Хайсера Халілова.

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял стверджує, що протягом всього дня до затриманих не пускали адвоката, пише “Радіо Свобода“.

Вранці 26 травня стало відомо про обшуки в будинках Тимура Османова, Хайсера Халілова і Айдера Халтаєва, які мають спільну справу. Обшуки пройшли і на торгових точках кримських татар у Сімферополі.

Адвокат Еміль Курбедінов зазначив, що обшуки також проводилися в Алупці.

Читайте також:
В Криму знову повідомляють про обшуки та зникнення людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна