Президент наказав дати більше грошей сержантам і полігонам

 

Під час участі у зборах сержантського і старшинського складу Збройних сил України, які проходять на Житомирському військовому полігоні ВДВ сьогодні, 27 травня, президент Петро Порошенко дав доручення міністру оборони Степану Полтораку забезпечити підвищення грошового забезпечення сержантському складу ЗСУ.

“Пане міністре, я доручаю вам підвищити грошове забезпечення сержантського складу. Я не вважаю, що є добрим, коли відмінність від грошового забезпечення контрактника, який щойно прийшов на військову службу, і сержанта, який служить вже багато років, складає від 200 до 400 гривень. Це не прийнятно”, – звернувся глава держави до Степана Полторака.

“Ми підвищили загальний розмір грошового забезпечення. Сьогодні треба забезпечити зростання фахівців, сержантів, молодших командирів, щоб, окрім патріотичної мотивації, ми мали й фінансову мотивацію. Це сьогодні у ваших можливостях, можливостях уряду. Просив би також втілити це в життя і мені доповісти”, – додав верховний головнокомандувач.

Читайте також:
Гроші в камуфляжі. Скільки насправді платять в ЗСУ 2016 року

Петро Порошенко нагадав, що на останньому засіданні Ради національної безпеки і оборони було прийнято Стратегічний оборонний бюлетень, який визначає програму реформування сектора оборони і безпеки.

Глава держави зазначив, що документом запроваджуються і нові умови підготовки сержантського складу. У зв’язку з цим президент доручив також збільшити видатки на забезпечення нових умов та якості навчання військовослужбовців на полігонах.

“Пане міністр оборони, важливо, щоб було забезпечено нові умови і на полігонах. Доручаю спрямувати за рахунок передбачених оборонним бюджетом коштів 140 млн. грн. на полігон «Широкий лан», не менше 50 млн. грн. – на Яворівський полігон, 50 млн. грн. на полігон підготовки спецназу в Бердичеві. Щоб у найкоротші терміни були забезпечені умови житла, підготовки сержантського складу”, – сказав Петро Порошенко.

Читайте також:
Муженко в багні. Правдиве ВІДЕО, що побачив начальник Генштабу на Широкому Лані

Двоє офіцерів 53-ї бригади відбувають 5 діб арешту,
бо не забезпечили побут бійців на полігоні Широкий Лан

На Житомирському полігоні Високомобільних десантних військ президент також вручив державні нагороди військовослужбовцям сержантського і старшинського складу ЗСУ.

Орденом “За мужність” ІІІ ступеня було нагороджено 12 старшин, сержантів і прапорщиків, одного сержанта – медаллю “За військову службу Україні” та ще одного старшину – медаллю “За бездоганну службу” ІІІ ступеня.

“Я пишаюся тим, що багато сержантів удостоєні високих державних нагород. За виняткову мужність, героїзм і незламність духу, виявлені у захисті державного суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України”, – сказав президент.

Глава держави висловив впевненість, що саме завдяки зусиллям, у тому числі й сержантського складу Збройних сил “мир і спокій нашого народу, територіальна цілісність і суверенітет України завжди будуть надійно захищені”.

“Вклоняюся перед пам’яттю українських воїнів, які віддали своє життя за краще майбутнє рідної країни”, – сказав Порошенко, нагадавши, що високого звання Герой України був посмертно удостоєний молодший сержант Ігор Зінич.

Читайте також:
Нацгвардія почала навчати своїх сержантів за стандартами НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.