З початку АТО на Донбасі знайшли 760 мін у вигляді дитячих іграшок. НАТО надає допомогу

 

З початку проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях України піротехніки знешкодили вже 760 вибухонебезпечних предметів, замаскованих під дитячі іграшки. Про це в ході церемонії передачі обладнання для розмінування в рамках програми НАТО повідомив глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, передає “Інтерфакс-Україна”.

“З початку проведення АТО піротехніки знешкодили 57 тисяч вибухонебезпечних предметів, зокрема 760 встановлених незаконними збройними формуваннями і замасковані під дитячі іграшки. В цілому фахівці служби розмінували 13 тис. га територій і 40 тис. га акваторії”, – розповів Чечоткін.

На церемонії в Києві представники НАТО передали українській стороні чотири вибухозахисні костюми Med-Eng, об’єднані металодетектори, рамки для збільшення глибини пошуку, рамки для пошуків у важкодоступних місцях, тактичні окуляри, засоби життєзабезпечення в польових умовах.

Заступник генерального секретаря НАТО з питань нових викликів з безпеки Сорін Дукару зазначив, що обладнання передається в рамках програми Альянсу “Надання допомоги в проведенні гуманітарного розмінування в Україні”, початої ще в липні 2015 року.

“В Україні зараз склалися умови підвищеної небезпеки, і це вимагає відповідної реакції з боку спеціальних служб. Цей проект покликаний допомогти посилити цю реакцію. Мета його – сприяння в поліпшенні функцій ДержНС, а також допомогу в проведенні гуманітарного розмінування. В рамках проекту ми передаємо устаткування , а також проводимо спеціальні тренінги для українських фахівців “, – зазначив Дукару.

Читайте також:
Розмінування Луганщини забере не менше десяти років, – Тука

Штати подарували Україні обладнання для гуманітарних розмінувань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна