Україна відвоювала танкер “Таманський” та повернула в порт. ФОТО

 

У середу, 25 травня,  в Іллічівський морський торговельний порт зайшов танкер “Таманський”, що належить “Керченському морському рибному порту” – державному підприємству, яке після окупації Криму було евакуйовано на материк, пише “Думська“.

Майже рік судно простояло під арештом в Туреччині, а в грудні ледь не було продано на аукціоні за фіктивні борги перед офшором, які мають російське коріння. Повернути судно вдалося завдяки спільній роботі Державного агентства рибного господарства, до складу якого входить Керченський рибпорт, і турецького посольства України. Історія танкера практично детективна і цілком заслуговує екранізації.

Танкер "Таманський". Фото: dumskaya.net

Танкер “Таманський”. Фото: dumskaya.net

Зі слів начальника ДП “Керченський морський рибний порт” Олександра Яценюка, в 2007 році танкер було зафрахтовано за договором бербоут-чартер компанією “Cowen ManagementSA”, зареєстрованою на Багамських островах. Після окупації  Криму компанія перестала виплачувати судновласнику оренду. А 22 липня 2015 вдалося встановити, що “Таманський” заарештований на вимогу фрахтувальника за нібито існуючий борг 1,2 млн доларів і перебуває в турецькому порту Ялова.

Видання зазначає, що “Cowen ManagementSA” вступив у злочинну змову з капітаном судна, жителем Севастополя Артурасом Клінгом, – розповідає Олександр Яценюк. – Компанія пред’явила йому претензію як представнику судновласника, а він, будучи найнятим на роботу самим фрахтувальником, нам про ці претензії не повідомив. У підсумку, згідно з турецьким законодавством, через сім днів судно було заарештовано, а на 14 грудня було заплановано його продаж через аукціон”.

Танкер "Таманський". Фото: dumskaya.net

Танкер “Таманський”. Фото: dumskaya.net

Держрибагентство оперативно найняло місцевого адвоката, який 9 листопада зумів в суді зупинити продаж. З цього моменту “Cowen ManagementSA” перестав дбати про судно: відмовилося платити портовий збір і зарплату екіпажу. Судно відключили від енергопостачання, а матроси самовільно покинули його, прихопивши з собою всі документи, включаючи свідоцтво про право власності. Втікачів потім затримали в аеропорту і офіційно депортували, а Україні довелося терміново шукати новий екіпаж.

Як згадує капітан Сергій Мальцев, який привів “Таманський” з Туреччини до Чорноморська, відновити судно було нелегким завданням.

“Ми прилетіли в січні вчотирьох, на вулиці мінус п’ять, судно без світла, на днищі 20 см черепашок, екіпажу немає, – згадує Мальцев. – Відновлювали судно і чекали, коли нам дадуть добро на вихід додому, щоб судно могло знову ходити під українським прапором”, – цитує видання слова капітана.

Дев’ятого травня, після низки судових засідань, управління виконавчої служби Стамбула зняло арешт з судна, і вже 21 травня “Таманський” відправився до рідних берегів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна