Росія хоче відправити в Україну ув’язнених з окупованого Криму

 

Росія просить Україну забрати своїх засуджених громадян з колоній в окупованому Криму. Про це заявила уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова, передає “РИА Новости”.

“Хочу звернутися до уповноважених з прав людини України щодо громадян України, які перебувають сьогодні в Криму, яких сьогодні не забирає батьківщина. Вони скоїли злочини як громадяни України на території “раніше України”, і сьогодні немає підстав утримувати їх на території іншої держави, але реакції такої поки не було”,- цитує видання слова Москалькової.

Вона зазначила, що вважає важливим відправити їх додому.

“Це питання гуманізму, соціалізації та просто законності з точки зору утримання засуджених”, — зазначила Москалькова.

Також, вона повідомила, що отримує багато листів від уповноважених з прав людини в Україні з “тривалою антиросійською риторикою”.

Щодо громадян Росії, які перебувають у місцях позбавлення волі в Україні, то омбудсмен запевнила, що буде реагувати на конкретні порушення прав і зробить усе можливе для їх звільнення.

Читайте також:
Суд у Києві відпустив під домашній арешт депутата-“сепара” з Криму

В Криму знову повідомляють про обшуки та зникнення людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна