ПАРЄ вже готова зняти “бан” із Росії через звільнення Савченко

 

Рада Європи хоче поновити в правах делегацію Російської Федерації в ПАРЄ. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Володимир Ар’єв, який є головою української делегації в ПАРЄ.

“Бюро ПАРЄ в Таллінні привітало вчорашнє звільнення Савченко. Тепер більшість парламентарів із країн Ради Європи вважають, що це достатній крок для початку процесу поновлення в правах делегації РФ в Асамблеї. Я нагадав про інших, понад 20 українців та кримських татар – заручників Кремля, про понад сотню полонених в застінках окупантів, про окупацію, власне, про порушення основ і головних принципів РЄ. Та наразі бачу ейфорію від того, що РФ хоч щось зробила”, – зазначив голова української делегації.

За словами Ар’єва, розгляд питання повернення прав делегації РФ можливий до кінця року.
До цього часу, підкреслив він, українській делегації в ПАРЄ доведеться серйозно попрацювати.

Як відомо, 9 квітня 2014 року ПАРЄ прийняла резолюцію із засудженням дій Росії щодо анексії Криму і критикою російських пропозицій по федералізації України. Рада Європи визнала приєднання півострова до Росії таким, що не має юридичної сили. Дії Росії було названо агресією проти України.
10 квітня 2014 року ПАРЄ прийняла резолюцію, згідно з якою делегація Російської Федерації була позбавлена права голосу в Асамблеї і виключена з усіх керівних органів до кінця року.
Згодом “бан” Росії в ПАРЄ продовжився.

Нагадаємо, на початку 2016 року РФ знайшла спосіб, як обійти рішення ПАРЄ.

Читайте також:
Текст резолюції: ПАРЄ закликала не лише Росію, і не тільки звільнити Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна