На Житомирщині СБУ затримала скупника бурштину з каменем гігантського розміру. ФОТО

 

На Житомирщині поблизу села Клочево Коростенського району співробітники Служби безпеки України затримали скупника бурштину із майже 4 кілограмами незаконно видобутого “сонячного каміння”.

Зловмисником виявився ревізор Коростенської дирекції залізничного перевезення.

Під час огляду його авто правоохоронці вилучили відбірний бурштин-сирець, серед якого був камінь вагою понад 1,7 кг вартістю півмільйона гривень.
Скупник придбав унікальний камінь у бурштинокопачів в Олевському районі Житомирської області.

Відкрито кримінальне провадження за ст.198 Кримінального кодексу України (“придбання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом”, карається арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк). У рамках провадження тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності організаторів незаконного видобутку та збуту бурштину-сирцю, повідомила прес-служба СБУ.

Камінь бурштин унікального розміру. Фото: СБУ

Камінь бурштин унікального розміру. Фото: СБУ

бурштин великого розміру Житомирщина 2

Читайте також:
Копачі бурштину перешкоджають демаркації кордону з Білоруссю. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна