Чергова колон російського гумконвою з грубим порушенням в’їхала в Україну

 

Росія направила понад 100 автомобілів чергового гуманітарного конвою в ОРДЛО. Про це сьогодні, 26 травня, повідомила прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій Росії.

“Колона МНС Росії з гуманітарною допомогою для Донбасу висунулася у бік російського кордону. У її складі понад 100 автомобілів, які везуть понад 1 200 тонн гуманітарних вантажів”, – сказано в ньому.

Відповідно до повідомлення, основна маса вантажу – це продукти харчування, предмети першої необхідності, медикаменти, пожежно-технічне майно й навчальна література.

Зазначається, що перед прибуттям на державний кордон колона розділиться на 2 частини, одна з них проїде на пункт пропуску “Донецьк”, друга – на “Матвіїв Курган”.

Згодом Державна прикордонна служба повідомила, що колона із 114 вантажних автомобілів чергового (52-го) “гуманітарного конвою” Росії незаконно в’їхали на територію України.

“Сьогодні російська сторона вчергове в однобічному порядку здійснила оформлення (п’ятдесят другого) так званого “гуманітарного конвою”, який вже традиційно їхав напівпорожніми”, – сказано в повідомленні.

З 06:38 до 07:30 через російські пункти пропуску “Донецьк” і “Матвіїв Курган” на в’їзд в Україну пішли дві колони “гумконвою” у складі 114 автомобілів.

Переміщення так званого “гумконвою” відбувалося із грубим порушенням норм міжнародного й вітчизняного законодавства.

Читайте також:
Швейцарія направила два гумконвої на Донбас

Подарунки Росії для ОРДЛО: напівпорожній 51-й гумконвой, спецтехніка для МНС, зброя й боєприпаси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна