Путін заявив, що до обміну Савченко дуже доклався Медведчук

 

На зустрічі президента Росії Володимира Путіна та родичів загиблих журналістів, які подали прохання про помилування Надії Савченко, був присутній Віктор Медведчук. Про це повідомила прес-служба Кремля, оприлюднивши відповідне фото.

Путін Медведчук

Путін зустрівся з Катериною Корнелюк, вдовою спеціального кореспондента ВГТРК Ігоря Корнелюка, і Маріанною Волошиної, сестрою звукооператора телеканалу “Росія” Антона Волошина. У загибелі цих журналістів 17 червня 2014 року під Луганськом російське слідство обвинувачувало Надію Савченко як навідницю батальйону “Айдар”.

“Знаю, що більш як два місяці тому, а точніше 23 березня, ви зустрічалися з Віктором Володимировичем Медведчуком. І тоді, за результатами цієї зустрічі, звернулися до мене з проханням про помилування Савченко, яка засуджена російським судом.
Я зараз не буду повертатися до тієї трагедії, в результаті якої ви втратили своїх близьких. Хочу лише подякувати за цю позицію і висловити надію, що подібні рішення, продиктовані передусім міркуваннями гуманізму, призведуть до зменшення протистояння у відомій зоні конфлікту і допоможуть уникнути подібних жахливих і нікому непотрібних втрат”, – заявив Путін.

Як відомо, сьогодні відбувся обмін Савченко на засуджених в Україні бійців ГРУ генштабу Росії Єврофєєва й Александрова. Підставою для обміну стало помилування засуджених з обох сторін.

Обмін відбувся в другу річницю перемоги на виборах президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, екс-голова адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук є кумом Путіна. він очолює організацію “Український вибір”, яка провадить в Україні відверто проросійську лінію, і водночас є представником України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання на Донбасі.

Читайте також:
Під Генпрокуратурою провели акцію “Медведчук_підарешт”

Генпрокуратура веде кримінальне провадження у справі про ймовірний сепаратизм Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна