Найбільший у світі літак “Мрія” повернувся в Україну після першого польоту. ФОТО. ВІДЕО

 

У вівторок, 24 травня, в Україну повернувся найбільший у світі транспортний літак Ан−225 „Мрія”. Про це йдеться у повідомленні концерну “Антонов” у “Фейсбуці”.

Літак 10 травня вилетів з аеропорту “Київ-Антонов” у Гостомелі у столицю Чехії-Прагу.

Ан-225 "Мрія"

Ан-225 “Мрія”

Звідти він здійснив перший комерційний рейс в Австралію з трьома технічними посадками в Туркменістані, Індії і Малайзії.

Літак доставив генератор до міста Перт та перевіз великогабаритний вантаж загальною вагою 30 тон з Перту до Мілану.

За приземленням у місті Перт Австралії за українською “Мрією” спостерігали близько 20 тис. людей.

21 травня Ан−225 доставив з Лейпцигу (Німеччина) до Абу Дабі (ОАЕ) з проміжною посадкою в Каїрі вантаж загальною вагою 169 т. Ця партія вантажу насосної станції німецької компанії MAN, перевезеної на замовлення Chapman Freeborn Airmarketing GmbH, складалася з шести частин, найважча з яких важила 80 т.

Ан-225 "Мрія"

Ан-225 “Мрія”

Ан−225 „Мрія” – єдиний в світі літак, здатний транспортувати 169 тон різнорідного за своїми характеристиками (вазі, розміру, несиметричній площині опорної поверхні тощо) вантажу. До того ж, використання Ан−225 дозволило суттєво зменшити вартість перевезення у порівнянні з доставкою цього вантажу двома літаками Ан−124−100 „Руслан”.

“Мрія” був спроектований і побудований в СРСР, на Київському механічному заводі в 1980-х роках. Перший політ був здійснений в грудні 1988 року. Спочатку було закладено дві машини, в даний час один примірник знаходиться в льотному стані і експлуатується українською компанією Antonov Airlines.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна