Туреччина збільшить термін віз для українців

 

Під час зустрічі президента Петра Порошенка з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом в рамках робочого візиту до Стамбула 23 травня було досягнуто низку важливих домовленостей.

“Перше: остаточне узгодження угоди про взаємний захист інвестицій, угоди про уникнення подвійного оподаткування, що відкриває взаємні інвестиційні можливості і для турецьких інвесторів в Україні, і для українських інвесторів в Туреччині”, – наголосив Порошенко.

Президент також зазначив, що було досягнуто домовленість про активізацію переговорів щодо зони вільної торгівлі, аби обидві сторони вийшли на компроміс і прибрали перешкоди у взаємній, двосторонній, економічній співпраці.

Крім того, співрозмовники обговорили нові проекти в галузях машинобудування та літакобудування, в оборонній промисловості, інформує прес-служба глави Української держави.

Також Петро Порошенко повідомив про досягнення домовленості стосовно збільшення терміну дії національних віз для безперервного перебування українців на території Туреччини до 90 днів.
Наразі тривалість турецької візи для українців становить 60 днів.

Раніше УНІАН повідомляв, що майже 1 тис. співробітників патрульної поліції України у червні пройдуть короткотермінові курси у Туреччині. Про це йшлося під час зустрічі посла Туреччини Йонета Джана Тезеля, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції Хатії Деканоідзе.

Як зазначає прес-служба президента України, Петро Порошенко підкреслив, що це дуже ефективна форма співпраці між поліцейськими двох країн, та додав, що в рамках тренінгової програми “Навчи і обладнай” українським поліцейським також буде надано відповідне обладнання.

Президент повідомив про домовленість із Туреччиною здійснити такий самий обмін для навчання в Національній гвардії та наголосив на дуже ефективній співпраці збройних сил двох держав.

Читайте також:
У Туреччині змінився глава уряду. Ердоган посилив своє владу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна